Projecten

                                                                                                                                               [FR]  [EN]

                                                                                                                                                                             Damien Rocour
Een geïnspireerd trio 

Een zangeres met haar wortels in Marokko en haar voeten in Brussel: Laïla Amezian. Haar streven is om oost en west met elkaar te verbinden, oud en nieuw, mystiek en muziek. Dit doet ze in haar eerste solo-project TriOde, een ode aan de zang, een bijzondere cd met 'Arabo-jazz-klassiek', een trio bestaande uit drie getalenteerde en ruimdenkende muzikanten.


                                         Stephan Vanfleteren
Het album  

TriOde is het resultaat van dit streven, de naam van haar trio én de titel van haar eerste cd. 'Arabo-jazz-klassiek' is de omschrijving die Laïla voor haar muziek gebruikt. Er staan tien tracks op haar debuutcd. Teksten van de Libanees-Amerikaanse dichter Khalil Gibran heeft ze zelf op muziek gezet en laten arrangeren door muzikale duizendpoot Michaël Grébil, maar ook gedichten van de 12e- eeuwse schrijver-filosoof IbnArabi en de 14e-eeuwse dichter Al-Mutanabbi. en de jazz-klassieker Strange Fruit.
Begeleid door slechts een celliste (Anja Naucler) en een percussionist (Stephan Pougin) creëert Laïla een intieme sfeer, waarbij haar warme, rijke stem en invoelende vertolking op de voorgrond staan. De instrumentatie is gevoelig, subtiel en draagt bij aan de intensiteit van dit bijzondere album.  

De muzikanten

Laïla Amezian is afkomstig uit een muzikale familie uit Marokko en woont in Brussel. In de vijftien jaar van haar carrière heeft ze met haar stem vele werelden ontdekt: Franse chansons, jazz, funk, etno-electrodance, post-rock, polyfone zang en Arabo-Andalusische muziek. Haar muzikale samenwerkingen waren even uiteenlopend: DJ Grazzhoppa, Oblomov (folk), Studio Pagol (electro-etno-dance), Jaune Toujours en Arabanda. TriOde is haar eerste solo-project.

                                                                         Jean-Luc Goffinet
Celliste Anja Naucler is afkomstig uit Zweden. Ze studeerde klassieke muziek in Zweden en in Brussel, kamermuziek in Gent. Ze is veelzijdig en treedt zowel met kamermuziekensembles en  grote orkesten op als met jazz- en rockgroepen. Op het gebied van wereldmuziek speelt ze o.a. met Ghalia Benali en Manou Gallo.

Percussionist Stephan Pougin is eveneens een duizendpoot. Ook hij studeerde in Brussel en zette zijn studies voort bij grote namen als Georges-Elie Octors en Billy Hart. Hij is of was te horen bij Aurélia, Tuur Florizone, Mikis Theodorakis, Panta Rhei, Ghalia Benali en vele, vele anderen.
Laïla Amezian, vocals (Studio Pagol, Arabanda, Oblomow, Qayna, Bast...) 
Anja Naucler, cello (Vlaams Radio Orkest, Ghalia Benali, Manou Gallo...) 
Stephan Pougin, drums-percussion (Panta Rhei, Steve Houben...)  
Patrice Hardy, sound-inginer
Text  Françoise Gauder

Articles les plus consultés